Geposeerde newbornfotoshoot - welkomsgids

Wat kan je verwachten bij een newborn fotoshoot bij Nikki Ickx Photography?


Welkom

Hoera, binnenkort een baby erbij! Binnenkort ontmoet je voor het eerst dat kleine leven in je buik waar je 9 maanden van droomt, die perfecte mix van jou en je partner. De geboorte van een kindje is een spannend en prachtig moment in je leven en met een newbornfotoshoot kan je deze bijzondere periode op beeld vastleggen.


Elke newborn- en babyfotoshoot wordt met veel zorg voorbereid. Van kleurenthema's tot props, outfits, achtergronden en zelfs digitale composities. Ook al lijken als ouders de dagen lang, de jaren zullen zo voorbij vliegen. Laat dus het kleine en kwetsbare nu op beeld vastleggen ter herinnering voor de komende jaren.Kleurenthema's

Zoals hiervoor al besproken wordt er gebruik gemaakt van kleurenthema's, props, outfits en achtergronden. Ik maak gebruik van neutrale kleuren met 1 of 2 kleuren naar keuze. Hieronder kan u de mogelijke kleuren bekijken. Gelieve op voorhand jullie favoriete kleuren mee te delen, zodat ik op voorhand de studio kan klaarzetten. Heb je een foto op mijn sociale media of website gezien die je graag ook wil creëren? Stuur me deze dan ook zeker door!


Voorbereiding voor uw newbornsessie


Wat moet ik de baby aantrekken?


Bij een newbornfotoshoot wordt er gebruik gemaakt van mijn wraps en outfits. Daarom is het het makkelijkste om een outfitje aan te doen dat makkelijk aan en uit te trekken is.


Wat moet ik meenemen?


Het enige dat u moet meenemen is: verzorgingstas, flessenvoeding indien nodig en een tutje. Indien u geen tutje gebruikt, gelieve er toch een mee te brengen. De tut wordt slechts korte periodes gebruikt om baby te kalmeren in een nieuwe omgeving. Deze wordt niet voor lange periodes aan de baby gegeven.


Hoe moet ik mijn baby voorbereiden?


Ik plan een newbornshoot meestal zo in dat de baby gevoed wordt bij aankomst in de studio. De combinatie van een warme fotostudio, een wrap en vol buikje zorgt er meestal voor dat jullie kindje sneller in slaap valt.


Moet mijn baby slapen voor een newbornfotoshoot?


Als baby's slapen zijn ze meer op hun 'gemak' en dus makkelijker in poses te leggen. Ook heeft een baby nog geen controle over hun ogen en ledematen, waardoor het meestal mooier is om een slapende baby te fotograferen. Is je baby wakker en rustig, dan kunnen er natuurlijk ook foto's getrokken worden als de oogjes open zijn. Het is dus geen vereiste om een slapende baby te hebben. Probeer je ook geen zorgen te maken indien je baby niet wil slapen, aangezien baby's heel intuïtief zijn en alle (kleine) stressmomentjes zeer goed aanvoelen. We volgen altijd het ritme van de baby en passen de fotoshoot hieraan aan.


De studio

Voor newborns, baby's en kleine kinderen maak ik gebruik van mijn thuis studio in Lier, Antwerpen (België). Deze is vrij klein, maar groot genoeg om foto's te nemen van de baby en van jullie als klein gezin met nieuwe aanwinst. Mama en papa kunnen plaats nemen aan de tafel die in het studiogedeelte staat, of plaatsnemen in de zetel in het woonkamer gedeelte. De locatie heeft grote ramen, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van natuurlijk licht en waardoor er ook tegenlicht foto's gemaakt kunnen worden.


Duurtijd fotosessie

Een newbornfotoshoot duurt normaal ongeveer 2,5 uur aangezien het even kan duren tot jullie kindje diep genoeg slaapt om hem/haar te poseren. Ik vraag wel dat u een maximum van 3 tot 4 uur vrij houdt, aangezien het nooit zeker is hoe jullie kindje op een nieuwe omgeving en persoon reageert. Ook hebben sommige kindjes meer voedingen tussendoor nodig, of vragen zij langer om te kalmeren. Er wordt niets geforceerd tijdens de fotosessie en dat betekent dat het tempo van jullie kindje gevolgd wordt.


Broertjes en zusjes

Kleine kindjes zitten niet graag stil, en voor hen is een fotoshoot van hun nieuwe broertje of zusje ook niet zo interessant. En al zeker niet als ze hiervoor rustig moeten zijn! Door de familiefoto's in het begin of op het einde van de fotoshoot in te plannen, kan papa of een ander familielid hen meenemen voor een leuk uitje naar het park of de speeltuin. Zo is er geen tijdsdruk en is het ook een leuke dag voor grote broer of zus.


Zijn jullie andere kinderen al wat ouder? Neem dan gerust een kleurboek of speelgoed mee! Ook mijn Netflix Kids staat tot jullie beschikking.


Na de fotosessie

Na de fotosessie bewerk ik de mooiste foto's tot in detail. Dit duurt maximum 3 weken. De bewerkte foto's komen in een online galerij waar u zelf uw favoriete foto's kan uitkiezen. U kan dan meteen ook het aantal foto's dat in uw pakket inbegrepen zit bestellen. Had u graag meer foto's, wil u van pakket upgraden of had u graag gepersonaliseerde en kwaliteitsvolle producten? Dan kan u mij steeds contacteren via whatsapp, mail of de website.

Hopelijk zijn hiermee al uw vragen beantwoord. Hebt u nog andere vragen dan hierboven beschreven? Aarzel dan niet mij te contacteren.


Tot snel!

Nikki


Nikki Ickx Photography

Familiefotograaf te Lier, Antwerpen

Mail Nikki Ickx Photography