Familiefotoshoot welkomsgids

Wat kan je verwachten bij een familiefotoshoot bij Nikki Ickx Photography?


Welkom

Zet je gezinnetje op beeld zoals jullie nu zijn. Want een jaar is zo voorbij en voor je het weet zijn jullie kindjes helemaal zo klein niet meer. Als kind van fotografie-enthousiaste ouders, heb ik fotoboeken vol herinneringen en de foto's met mijn ouders zijn de foto's die ik nu het meeste koester. Laat daarom regelmatig jullie gezinnetje op beeld vastleggen, zodat jullie kinderen later ook foto's van hunzelf met hun ouders hebben en niet enkel smartphone foto's van henzelf.Voorbereiding voor jullie familiefotoshoot


Wat moet ik aantrekken?


Het allerbelangrijkste: iets dat je zelf graag draagt, waar je je comfortabel en mooi in voelt. Zelf raad ik wel natuurtinten of neutrale kleuren aan, omdat deze het mooiste zijn in een natuurlijke omgeving en geen aandacht afleiden van de foto.

- natuurtinten: beige, creme, wit, roest, olijf, khaki, ...

- neutrale kleuren: zwart, grijs, jeans, bordeaux, navy, ...

Volgende kledingitems raad ik af doordat deze niet mooi op beeld staan, of doordat deze de aandacht afleiden van jullie zelf: kleding met grote merklogo's, fijne streepjes en drukke, kleine prints.


Meer outfitinspiratie kan je op mijn Pinterest vinden of door in mijn portfolio te kijken naar outfits van vorige klanten. Ik heb ook een 'client closet' met outfits of kledingstukken die jullie kunnen lezen. Meer informatie hierover vind je onder deze foto.


Kan ik outfits lenen?


Ja, ik heb een 'client closet' met verschillende jurken die je kosteloos kan lenen. Indien je hiervan gebruik wil maken, gelieve mij op voorhand een berichtje te sturen met de jurk(en) die je wil lenen. Zo kan ik zorgen dat deze gewassen en min of meer kreukvrij is/zijn :). Indien de foto's op locatie getrokken worden, raad ik aan om een topje en legging of spannende jurk aan te doen, aangezien er vaak geen mogelijkheid tot omkleden met privacy. Ik zorg zelf wel voor een groot deken zodat je daarachter kan omkleden, maar dit is makkelijker met een extra onderlaag.

Bekijk hier de 'client closet'.


Tijdens de familiefotoshoot

Een familiefotoshoot begint altijd met een korte wandeling naar een leuk plekje. Zo kan er al ongedwongen een eerste ontmoeting plaatsvinden. Nadien worden er een paar geposeerde foto's getrokken zodat ik mijn licht kan testen en jullie kindjes al een beetje aan mijn camera wennen. Daarna begint de fotoshoot pas echt! Dit is altijd een mix van geposeerde foto's en foto's tijdens het rondlopen, spelen, knuffelen, ontdekken, ... Zelf ben ik een grote fan van meer spontane foto's, aangezien dit de persoonlijkheid van jullie gezin naar buiten brengt. Spontane foto's zullen dus zeer aanwezig zijn in jullie uiteindelijke galerij.


Na de fotosessie

Na de fotosessie bewerk ik de mooiste foto's tot in detail. Dit duurt maximum 2 weken. De bewerkte foto's komen in een online galerij waar je zelf jouw favoriete foto's kan uitkiezen. Je kan dan meteen ook het aantal foto's dat in het pakket inbegrepen zit bestellen. Wensen jullie graag meer foto's, wil je van pakket upgraden of had je graag gepersonaliseerde en kwaliteitsvolle producten? Dan kan je mij steeds contacteren via whatsapp, mail of de website.

Hopelijk zijn hiermee al jullie vragen beantwoord. Heb je nog andere vragen dan hierboven beschreven? Aarzel dan niet mij te contacteren.


Tot snel!

Nikki


Nikki Ickx Photography

Familiefotograaf te Lier, Antwerpen

Mail Nikki Ickx Photography