Previous
Next

Behind the lens is my favourite place to be

Tijdens mijn studies marketing ben ik in 2017 begonnen als zelfstandig fotografe in bijberoep. Fotografie heeft altijd een groot deel van mijn leven uitgemaakt en na jaren twijfelen besloot ik dan toch mijn droom na te jagen. Ik besloot mijn twee passies samen te smelten: kinderen en fotografie. 

 

Ik vind het fantastisch dat families mij vertrouwen om hun meest kostbare herinneringen op beeld vast te leggen. Het is voor mij een fantastisch gevoel dat ik met één druk op de knop een moment vol liefde en vreugde kan vastleggen.

 

Als kind van ouders die beide geïnteresseerd waren in fotografie, heb ik fotoboeken vol herinneringen. Deze erfstukken wil ik graag ook aan andere families geven; mooie natuurlijke foto’s waar de emoties van op af te lezen zijn en kwaliteitsvolle producten die lang mee gaan. Want hoe fijn is het om jaar na jaar jullie groeiende gezinnetje op beeld te zetten en deze foto’s blijven te bekijken ook als jullie wondertjes volwassen zijn?

 

De afgelopen jaren heb ik mij toegespitst op pasgeboren baby’s, families en koppels. Om pasgeboren baby’s veilig en mooi te poseren heb ik verschillende opleidingen zowel in persoon als online gevolgd bij verschillende bekende fotografen. Dit gaat gepaard met wat door verschillende ouders als een ‘engelengeduld’ bestempeld wordt en een echte liefde voor baby’s en kinderen. 

Wie ben ik?

Dankzij de tekst hierboven weten jullie al wie de fotograaf is achter Nikki Ickx Photography. Maar wie is Nikki zelf? Jullie vertrouwen belangrijke momenten aan mij toe, en daarom wil ik ook verstellen wie ik als persoon ben.

Ik ben Nikki! Mijn vrije tijd spendeer ik het liefste aan volgende dingen: restaurantbezoekjes of terrasjes met vriendinnen, shoppen, gezellige avondjes in mijn appartementje of wandelen in de Ardennen met mijn hond en mama. Als ik niet aan het fotograferen ben spendeer ik mijn zondag met Netflix, creatieve projectjes, wandelingen en knuffelsessies met mijn kat en hond. Ik ben ook die fotografe die nog steeds helemaal enthousiast wordt van zonsondergangen of mooie bloesems. 

 

My favourite things

In cijfers

0
jaar eenmanszaak

Tijdens mijn studies Marketing in 2017 vroeg ik mijn eerste ondernemingsnummer aan en werd ik officieel eigenaar van mijn eigen eenmanszaak.

0
Landen bezocht

Volgende landen bezocht ik al: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Schotland, Sicilië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Zuid-Korea, Zweden & Zwitserland

0
maanden in Denemarken

Tijdens mijn studies heb ik 5 maanden in Denemarken gewoond als onderdeel van een Erasmus-studie. Een fantastische periode waar ik nog steeds met veel warmte op terug kijk.